fredag 6 november 2009

Novedades de GLOKALA & Co

Det var en gång ett gäng conquistadorer som teater-landsteg på Ivön i augusti... Tillvaron blev aldrig mer sig lik!
Sen invaderade de Sofielunds Folkets Hus och tog delar av Malmös södra innerstad i besittning. Tillvaron blev aldrig mer sig lik där heller!
Man skulle kunnat tro att när denna invasionstrupp nu, någon månad senare, gett sig av till annat land så skulle Huset och Malmö dra en suck av lättnad. Så är icke fallet. På kort tid skapades nya beroenden och relationer. Och nu är det alltså skakigt och tomt efter dem.
Med andra ord - tydligare uttryckt: VI SAKNAR ER!

Just nu är det ruggigt och blåsigt och mörkt och vintertid (på klockan). Vi kurar inomhus. Kaféet är värmestuga. Det drar snålkallt från fönstren i klassrummen. Bäst ha ytterkläderna på inomhus! Influensan skördar lärarkraft. Den gångna veckan har vi varit 2 sjukskrivna kort. Känns tomt det också!

Utomhus har alla vackra färgsprakande löv blåst ner. Ligger i regnvåta, kletiga högar. Tack och lov hann vi samla in och torka tillräckligt för att nästa veckas kilmatdagar på skolan ska kunna kringgärdas av i alla bemärkelser naturliga inslag: återbrukade dekorationer, fröer, löv, örttéer, frukt från kooperativet Ekolivs, föreläsare kring hållbarhet, på olika plan. Efter tre dagar med blandning av föreläsare, workshops, studiebesök och filmer hoppas vi ha åstadkommit en gemensam strategi för att hela Huset ska kunna gå från prat OM miljö och hållbarhet till AKTIV HANDLING. Allt från sopsortering till värme, energibalans, vattenhushållning, återbruk av resurser, mänskliga och materiella. I alla fall ha fattat beslut. Sen tar det väl tid med det praktiska trots allt. Det krävs internutbildning, uppmuntran, vilja, fungerande organisation.

Det är klimatdagarna som upptar mest av tiden alltså - och planering för klimatmötet i Köpenhamn i december. Häromdagen köpte vi in oss på det jättemöte med 5000 personer som de latinamerikanska vänster-presidenterna tänker hålla: Lula, Morales, Castro, Chávez... och några till, om dom kan & hinner. Häftigt!

På grund av influensan så är tiden tajt - känns som om vi (jag) inte hunnit med nånting. Lovar bättring till nästa lilla nyhetsinlägg på bloggen! Tills dess:

Sköt om er - hälsa era familjer och handledare!


1 kommentar:

  1. Hej alla!
    Kul med den finfina bloggen!
    Hoppas ni har det bra där borta på andra sidan oceanen... Tack för en och annan rapport, frågor och svar, och glada tillrop som dyker upp då och då. Alltid lika roligt att höra från er :)
    Som Birgitta skriver är det blåsigt och mörkt här hemma nu, och det är ganska lätt att drömma sig iväg till Nicaragua, Ecuador eller Brasilien för en stund...
    Jag har skickat vidare blogg-inbjudningar till Michaela, Lisa och Nils från Biskops Arnö, men kanske bara som följare och inte medlemmar. Är inte säker. Hur gör man för att bli medlem? Måste man få en särskild inbjudan? Daniel, kan du fixa?
    Hälsningar i massor och kramar till er alla :)
    Stina

    SvaraRadera